måndag 21 november 2011
Chokladtårta
Tårta är för 7-8 pers
Med denna tårta använda jag Ganache både till fyllning och täcka tårta.
Ganache är en blandning av grädde och choklad. Mängden på grädde och choklad är varierar, beroende på hur tjock kräm man vill ha.
Vanligtvis är 1dl grädde/100g choklad.
Tjockare kräm är 0,5dl grädde/100g choklad.
Så här gör man Ganache:
Till fylling:
* Hetta upp grädde nästan till kokande.
** Hälla den över finhackad choklad och sedan röra blandningen till den slät och jämn.
*** Låta den svalna ordentligt.
**** Vispa upp den så den blir en aning fluffigare.
För att täcka tårta:
Är bäst med mörk choklad.
* Hetta upp grädde nästan till kokande.
** Hälla den över finhackad choklad och sedan röra blandningen till den slät och jämn.
*** lägga till en klick smör, den gör att ganachen blir glansig.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar