lördag 2 november 2013
Päronmousse tårta
Päronmousse Räcker till ett 6-8 pers tårta
5 gelatinblad
1 burk konserverade päron, ca800g
5 dl vispgrädde
1 dl florsocker
päronessens, några droppar
grön färg
*Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
*Häll av lagen fån päron. Spara några(skära i bitar, om man vill ha päron bitar i tårtan)resten mixa dem till en slät massa.
*Vispa grädde och socker.
*Krama ur vattnet ur gelatinblad och smält dem i en kastrull med några matskedar av päronmassa.
*Häll tillbaka det i päronmassa och tillsätt päronessens.
*Blanda pärongeggan med grädden och tillsätt sedan färgen.
*Lägg moussen i en burk med lock och låt den stelna.
**Man kan göra moussen dagen innan, det går alldeles utmärkt.
Lycka till :)
Etiketter:
Frukttårta,
födelsedags tårta,
moussetårta,
Päronmousse,
päronmoussetårta
Plats:
Linköping, Sverige
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar