fredag 3 april 2015

Gräddtårta med choklad

Birthday Party

Har gjort en lite musictårta och några cupcakes till min dotter som fyller nyligen 9 år.
§ Rock in kalas §

tisdag 23 december 2014

God Jul & Gott Nytt År till er alla. Merry christmas & Happy new year to all of you.

God Jul & Gott Nytt År till er alla. Merry christmas & Happy new year to all of you.

tisdag 25 mars 2014

Några bilder från jobbet Februari 2014

Birthday party
Förrätt: Dumpling

Huvudrätt: Ris+Wokade grönsaker med kyckling och cashewnötter, samt friterad räkor

Efterrätt: Brownies med vanilj & choklad sås

lördag 22 mars 2014

Några bilder från Jobbet Com.Inn

Förrätt: Dumplings

Huvudrätt: Kyckling med krämig rödcurrysås

Efterrätt: Vitchokladmousse med lemon curd

lördag 2 november 2013

Äppelmoussetårta med äppelrosor


Den här recept behöver ni
* Tårtbotten 6-8 pers
Fyllning,Äppelmousse
* 2 dl äppelmos
* 1/2 dl florsocker
* 4 dl vispgrädde
*3 st gelatinblad
Äppelrosor
1 st grön äpple
1 st röd äpple
Sockerlag
1,5 dl strösocker
5 dl vatten
Röd och grön karamellfärg
Äppelrosor
Kärna ur äpplena med en äppelurkärnare (men skala dem inte).
0. Skiva äpplena i 3 mm tunna skivor med hjälp av en mandolin eller en vass kniv.
1. Koka upp hälften av strösockret och vattnet i en kastrull, tillsammans med några droppar röd karamellfärg.
2. Koka upp den andra hälften av strösockret och vattnet i en annan kastrull, tillsammans med några droppar grön karamellfärg.
3. Låt de röda äppelskivorna sjuda i 4–6 minuter i den röda sockerlagen och de gröna äppelskivorna lika länge i den gröna sockerlagen. Se noga till att de inte kokar sönder.
4. Sila av sockerlagen och skölj försiktigt äppelskivorna i kallt vatten.
5. Låt rinna av på en kökshandduk.
6. Ta en äppelskiva och skär den så att du får en lång remsa.
7. Rulla ihop remsan så att det blir som en liten ros. Bygg eventuellt på med fler äppelskivor runt om för att få större rosor.
8. Skär av en bit av botten så att rosen kan stå stadigt.
9. Skär de gröna äppelskivorna så att de liknar blad. Här finns inga regler, det får gärna se lite oregelbundet och vildvuxet ut.
Äppelmousse
*Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
*Vispa grädde och socker.
*Krama ur vattnet ur gelatinblad och smält dem i en kastrull med några matskedar av äppelmos.
*Häll tillbaka det i äppelmos.
*Blanda äppelmos med grädden.
*Lägg moussen i en burk med lock och låt den stelna.
**Man kan göra moussen dagen innan, det går alldeles utmärkt.
Lycka till :)

Päronmousse tårta


Päronmousse Räcker till ett 6-8 pers tårta
5 gelatinblad
1 burk konserverade päron, ca800g
5 dl vispgrädde
1 dl florsocker
päronessens, några droppar
grön färg
*Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
*Häll av lagen fån päron. Spara några(skära i bitar, om man vill ha päron bitar i tårtan)resten mixa dem till en slät massa.
*Vispa grädde och socker.
*Krama ur vattnet ur gelatinblad och smält dem i en kastrull med några matskedar av päronmassa.
*Häll tillbaka det i päronmassa och tillsätt päronessens.
*Blanda pärongeggan med grädden och tillsätt sedan färgen.
*Lägg moussen i en burk med lock och låt den stelna.
**Man kan göra moussen dagen innan, det går alldeles utmärkt.
Lycka till :)