tisdag 25 mars 2014
Några bilder från jobbet Februari 2014
Birthday party
Förrätt: Dumpling
Huvudrätt: Ris+Wokade grönsaker med kyckling och cashewnötter, samt friterad räkor
Efterrätt: Brownies med vanilj & choklad sås
Etiketter:
bilder från jobbet,
Brownies
lördag 22 mars 2014
Några bilder från Jobbet Com.Inn
Förrätt: Dumplings
Huvudrätt: Kyckling med krämig rödcurrysås
Efterrätt: Vitchokladmousse med lemon curd
Etiketter:
Jobb från Com.Inn Linköping
onsdag 1 januari 2014
Blixten mcqueen tårta
Etiketter:
barntårta,
blixten mcqueen tårta,
födelsedags tårta
Plats:
Linköping, Sverige
lördag 2 november 2013
Äppelmoussetårta med äppelrosor
Den här recept behöver ni
* Tårtbotten 6-8 pers
Fyllning,Äppelmousse
* 2 dl äppelmos
* 1/2 dl florsocker
* 4 dl vispgrädde
*3 st gelatinblad
Äppelrosor
1 st grön äpple
1 st röd äpple
Sockerlag
1,5 dl strösocker
5 dl vatten
Röd och grön karamellfärg
Äppelrosor
Kärna ur äpplena med en äppelurkärnare (men skala dem inte).
0. Skiva äpplena i 3 mm tunna skivor med hjälp av en mandolin eller en vass kniv.
1. Koka upp hälften av strösockret och vattnet i en kastrull, tillsammans med några droppar röd karamellfärg.
2. Koka upp den andra hälften av strösockret och vattnet i en annan kastrull, tillsammans med några droppar grön karamellfärg.
3. Låt de röda äppelskivorna sjuda i 4–6 minuter i den röda sockerlagen och de gröna äppelskivorna lika länge i den gröna sockerlagen. Se noga till att de inte kokar sönder.
4. Sila av sockerlagen och skölj försiktigt äppelskivorna i kallt vatten.
5. Låt rinna av på en kökshandduk.
6. Ta en äppelskiva och skär den så att du får en lång remsa.
7. Rulla ihop remsan så att det blir som en liten ros. Bygg eventuellt på med fler äppelskivor runt om för att få större rosor.
8. Skär av en bit av botten så att rosen kan stå stadigt.
9. Skär de gröna äppelskivorna så att de liknar blad. Här finns inga regler, det får gärna se lite oregelbundet och vildvuxet ut.
Äppelmousse
*Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
*Vispa grädde och socker.
*Krama ur vattnet ur gelatinblad och smält dem i en kastrull med några matskedar av äppelmos.
*Häll tillbaka det i äppelmos.
*Blanda äppelmos med grädden.
*Lägg moussen i en burk med lock och låt den stelna.
**Man kan göra moussen dagen innan, det går alldeles utmärkt.
Lycka till :)
Päronmousse tårta
Päronmousse Räcker till ett 6-8 pers tårta
5 gelatinblad
1 burk konserverade päron, ca800g
5 dl vispgrädde
1 dl florsocker
päronessens, några droppar
grön färg
*Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
*Häll av lagen fån päron. Spara några(skära i bitar, om man vill ha päron bitar i tårtan)resten mixa dem till en slät massa.
*Vispa grädde och socker.
*Krama ur vattnet ur gelatinblad och smält dem i en kastrull med några matskedar av päronmassa.
*Häll tillbaka det i päronmassa och tillsätt päronessens.
*Blanda pärongeggan med grädden och tillsätt sedan färgen.
*Lägg moussen i en burk med lock och låt den stelna.
**Man kan göra moussen dagen innan, det går alldeles utmärkt.
Lycka till :)
Etiketter:
Frukttårta,
födelsedags tårta,
moussetårta,
Päronmousse,
päronmoussetårta
Plats:
Linköping, Sverige
lördag 24 augusti 2013
Roxanne & Christer Bröllopstårta
lördag 16 mars 2013
Test av kockens Choklad Mousse
Har blivit utvald som testpilot för Kockens Choklad Mousse 70%. Jag är så nyfiken för både smaken och konsistensen. Så tanken gick till att varför inte något annat istället bara som en dessert.
Så resultatet blev en lite ChokladMousse tårta ;)
(tårtan är utan gelatinblad)
Vanligtvis brukar jag göra chokladmousse själv till tårtor, både som tårtfyllning och ChokladMousse tårtor. Har aldrig komma på tanken att köpa pulver när man kan göra en hemmagjord ganska snabbt och godare resultat. Men jag måste säga att kockens Choklad Mousse är helt perfekt len i smaken, bra konsistens med den kraftiga smaken av choklad. Enkel att vispa ihop. Perfekt som tårtfyllning, men om man vill har den till mousse tårta rekommenderar att blanda i 1st gelatinblad,så att moussen blir fastare än vanlig.
* blötlagd gelatinblad och smält med lite varmvatten. Blanda den sedan i den färdigvispade ChokladMousse.
* vill man har lite sötare, lägg i 1dl florsocker tillsamman med ChokladMoussepulver, sedan bara vispa den ihop.
Eftersom jag är en testpilot,så får Kockens Choklad Mousse 4stjärnor från mig för att den är lätt att göra, Enkel att vispa ihop, är helt perfekt len i smaken och bra konsistens med den kraftiga smaken av choklad.
Etiketter:
Chokladmousse
Plats:
Linköping, Sverige
torsdag 10 januari 2013
Chokladmoussetårta
Etiketter:
Chokladmousse
Plats:
Linköping, Sverige
onsdag 14 november 2012
Frukttårta
Frukttårta (med vitchokladtryffe/Ganache på toppen)
Jag vill skapar något nytt, så att det blev vitchokladtryffe på tårta (täcka hela tårtan innan garnering)
recept på Ganache hitta ni här
Jag vill skapar något nytt, så att det blev vitchokladtryffe på tårta (täcka hela tårtan innan garnering)
recept på Ganache hitta ni här
Etiketter:
Frukttårta
Plats:
Linköping, Sverige
måndag 6 augusti 2012
Etiketter:
gräddtårta
Plats:
Linköping, Sverige
torsdag 7 juni 2012
Födelsedags tårta
Etiketter:
50 års tårta,
födelsedags tårta
Plats:
Linköping, Sverige
Petshop cake and cupcakes
Etiketter:
barntårta
Plats:
Linköping, Sverige
fredag 25 maj 2012
Blueberry cheesecake
8-10 bitar
Blåbärsgelé
2 gelatinblad
250 g frysta blåbär
1 dl vatten
1/2 dl strösocker pressad saft av 1 lime
1 msk potatismjöl
gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud blåbär, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet, samt potatismjöl under omrörning.
** Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 timmar innan servering.
** Botten och fyllning recept hitta ni här
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)