10-12pers
Botten
180 g (12st) Digestivekex
75 g smält smör
Gör så här
Smöra formen lätt.
Mixa kexen tillsammans med det smälta smöret.
Tryck ut smeten i botten på en vanlig pajform eller en form med löstagbar kant. Ställ svalt.
Fyllning
250g färskost, naturell smak (typ philadelfiaost)
1 dl mörkt muscovadoråsocker eller 1dl strösocker
1 tsk vaniljsocker.
1 tsk rivet citronskal
2 dl vispgrädde
Gör så här
Vispa samman grädden och sockret. Det ska vara lättvispat men inte rinnigt. Vispa i osten, citronskalet och vaniljsockret och kör slätt.
Gör jordgubbsgelé:
3 gelatinblad
500 g frysta jordgubbar
1 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Pressad saft av 1/2 citron
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet, samt potatismjöl under omrörning.
** Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 timmar innan servering.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar