lördag 16 mars 2013

Test av kockens Choklad Mousse


Har blivit utvald som testpilot för Kockens Choklad Mousse 70%. Jag är så nyfiken för både smaken och konsistensen. Så tanken gick till att varför inte något annat istället bara som en dessert.
Så resultatet blev en lite ChokladMousse tårta ;)
(tårtan är utan gelatinblad)

Vanligtvis brukar jag göra chokladmousse själv till tårtor, både som tårtfyllning och ChokladMousse tårtor. Har aldrig komma på tanken att köpa pulver när man kan göra en hemmagjord ganska snabbt och godare resultat. Men jag måste säga att kockens Choklad Mousse är helt perfekt len i smaken, bra konsistens med den kraftiga smaken av choklad. Enkel att vispa ihop. Perfekt som tårtfyllning, men om man vill har den till mousse tårta rekommenderar att blanda i 1st gelatinblad,så att moussen blir fastare än vanlig.
* blötlagd gelatinblad och smält med lite varmvatten. Blanda den sedan i den färdigvispade ChokladMousse.
* vill man har lite sötare, lägg i 1dl florsocker tillsamman med ChokladMoussepulver, sedan bara vispa den ihop.
Eftersom jag är en testpilot,så får Kockens Choklad Mousse 4stjärnor från mig för att den är lätt att göra, Enkel att vispa ihop, är helt perfekt len i smaken och bra konsistens med den kraftiga smaken av choklad.

onsdag 14 november 2012

Frukttårta

Frukttårta (med vitchokladtryffe/Ganache på toppen)
Jag vill skapar något nytt, så att det blev vitchokladtryffe på tårta (täcka hela tårtan innan garnering)
recept på Ganache hitta ni här

måndag 6 augusti 2012

fredag 25 maj 2012

Blueberry cheesecake




8-10 bitar 


Blåbärsgelé 
2 gelatinblad
250 g frysta blåbär
1 dl vatten
1/2 dl strösocker pressad saft av 1 lime
1 msk potatismjöl

gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud blåbär, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull.  Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet, samt potatismjöl under omrörning.
** Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 timmar innan servering.



**  Botten och fyllning recept hitta ni här

tisdag 1 maj 2012

Strawberry cheesecake (My way)

10-12pers
Botten
180 g (12st) Digestivekex
75 g smält smör
Gör så här
Smöra formen lätt.
Mixa kexen tillsammans med det smälta smöret.
Tryck ut smeten i botten på en vanlig pajform eller en form med löstagbar kant. Ställ svalt.
Fyllning
250g färskost, naturell smak (typ philadelfiaost)
1 dl mörkt muscovadoråsocker eller 1dl strösocker
1 tsk vaniljsocker.
1 tsk rivet citronskal
2 dl vispgrädde
Gör så här
Vispa samman grädden och sockret. Det ska vara lättvispat men inte rinnigt. Vispa i osten, citronskalet och vaniljsockret och kör slätt.
Gör jordgubbsgelé:
3 gelatinblad
500 g frysta jordgubbar
1 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl
Pressad saft av 1/2 citron
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet, samt potatismjöl under omrörning.
** Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 timmar innan servering.
Lycka till!

Lemon cheesecake

8-10 pers
En kall cheesecake täckt med hemlagad lemoncurd!
Botten
180 g (12st) Digestivekex
75 g smält smör
Fyllning
250g färskost, naturell smak (typ philadelfiaost)
1 dl mörkt muscovadoråsocker eller 1dl strösocker
1 tsk vaniljsocker.
1 tsk rivet citronskal
2 dl vispgrädde
Lemoncurd
3 gelatinblad
2 små citroner
2 ägg
4 dl florsocker eller 3 dl strösocker
1 msk potatismjöl
75 g smör
Gör så här:
Smöra formen lätt.
Mixa kexen tillsammans med det smälta smöret.
Tryck ut smeten i botten på en vanlig pajform eller en form med löstagbar kant. Ställ svalt.
Gör lemoncurden:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Tvätta citronerna och riv det yttersta skalet fint. (Spara en tesked av raspet till fyllningen.) Pressa ut 1 dl saft ur citronerna. Vispa samman alla ingredienserna till krämen utom smöret och sjud sakta under omrörning tills den tjocknat. Smält ner smöret i blandningen, samt gelatinbladen, potatismjöl och ta från värmen. Kyl krämen något och låt stå svalt (gärna i vattenbad).
Fyllning:
Vispa samman grädden och sockret. Det ska vara lättvispat men inte rinnigt. Vispa i osten, citronskalet och vaniljsockret och kör slätt.
**Lägg lite av lemoncurden i formen och bred ut över kex-botten. Låt stå svalt en stund. Slå ost-fyllningen i formen och kyl i frys tills kakan stelnat helt.
***Bred ut lemoncurd över den färdiga kakan och låt den stå minst 2 timmar eller övernatten tills den stelnat.
OBS! Tårtan kan frysa in tills den stelnat. Ta fram kakan 10-15 minuter innan den ska serveras och låt den tina lite i kylskåp. Dekorera eventuellt med syltad frukt och florsocker.

lördag 28 januari 2012

Barbie tårta


Själv blev jag inte så nöjd med resultatet pga för dåligt med tid, men jag hoppas att födelsedagsbarnet gillar den ändå :)

Gräddtårta med mocca fyllning